TÜBİTAK, 25.03.2019 tarihinde sitesinde yayınladığı duyuru ile TEYDEB tarafından yürütülen destek programlarının Uygulama Esaslarında düzenlemeler yapmış, ön ödeme koşullarında, ön başvuru süreçlerinde ve ortaklı projelerde programlara ek destekler ve yenilikler getirmiştir.
Bu programlar:
- 1501–Sanayi Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı
- 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
- 1509-Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
- 1511-Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı
1. 20.000 TL’ye Kadar Ekonomik Fizibilite Raporu Desteği (1 Temmuz 2019 tarihinden sonra yapılan başvurular için)
Kuruluşların, detaylı pazar araştırması, pazar ve rakip analizleri, müşteri ihtiyaçları vb. hususları içeren ekonomik fizibilite raporunu proje önerisi ekinde sunmaları halinde, ekonomik fizibilite raporunun hazırlanması için alınan hizmet 20.000 TL’ye kadar destekleniyor.
NOT: 1501 ve 1511 kodlu destek programlarında, proje bütçesinin 5.000.000 TL ve üzeri olması halinde ekonomik fizibilite raporunun hazırlanması zorunlu olacaktır.
2. Yerli Malına %15 Oranında Ek Destek (1 Ekim 2019 tarihinden sonra sunulan dönem raporları için)
Kuruluşlar, proje kapsamında satın aldıkları yerli malı belgesine sahip alet/teçhizat/yazılımı dönem raporlarında beyan edecekler, kuruluş tarafından beyan edilen tutarlar izleme aşamasında izleyici tarafından kontrol edilecektir. Ek destek tutarı dönemsel desteklemeye esas harcama tutarına ilave edilerek kuruluşlara ödenecektir.
3. 150.000 TL’ye Kadar Banka Teminatsız Ön Ödeme (1 Temmuz 2019 tarihinden sonra destek kararı verilen projelerde)
Kuruluşlar tarafından düzenlenen senetler teminat olarak kabul edilecek ve kuruluşlara senet karşılığı proje bazında bir defaya mahsus 150.000 TL transfer (ön ödeme) yapılabilecektir.
4. Proje Bazlı Ön Kayıt Zorunluluğunun Kaldırılması (1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.)
Kuruluşlar TÜBİTAK’a kayıt olduktan sonra kuruluş bilgilerinde değişiklik olmadığı sürece proje başvurusu yapabileceklerdir. Kuruluş bilgilerinde değişiklik olması halinde sadece bu değişiklikler TÜBİTAK’a bildirilecek ve bu durumun TÜBİTAK tarafından onaylanması sonrası proje başvurusunda bulunmaya devam edebileceklerdir.
5. Ortaklı Projelerde Dönem Raporu Gönderimi (1 Ekim 2019 tarihinden sonra sunulan dönem raporları için)
Ortaklı projelerde dönem raporu her ortak tarafından ayrı ayrı gönderilmeyecek, dönem raporu sadece muhatap kuruluş tarafından gönderilecektir.
Detaylı bilgi ve Uzman Danışmanlık ekibimize buradan ulaşabilirsiniz
Bu ve benzer bir çok yeni haber, son dakika olarak LinkedIn ve Twitter hesaplarımız üzerinden takipçilerimize ulaşmaktadır.
Rakamlarla Alkaze
Alkaze’nin danışmanlığında bugüne kadar 1100’ü aşkın Başarılı Hibe Proje gerçekleştirildiğini biliyor muydunuz?